USLUGE

Glavna usluga koju proža tvrtka “Blockchain consulting j.d.o.o.” je implementacija blockchain tehnologije u proizvodnju i lancu opskrbe proizvoda.

Koristeći tehnologije blockchaina i IoT, moguće je pratiti svaki proizvoda kroz cijeli lanac opskrbe (od proizvodnje, pakiranja, skladištenja, transporta do dolaska na policu u trgovini). To je moguće uz pomoć čipova (QR kod, NFC ili RFID čip) koje se nalaze na svakom proizvodu. Svaki proizvod ima zasebnu oznaku (Hash ID) koja je pohranjena na blockchainu. Blockchain omogućava sigurnost da su svi podaci točni i da nitko ne može njima manipulirati.

 

Kome je namjenjena ova usluga?

Sve tvrtke, bez obzira na to koliko velike ili male, mogu koristiti blockchain tehnologiju za daljnje poboljšanje percepcije i vrijednosti brenda kao i za širenje novih poslovnih modela.

modni brendovi

IoT čipove je gotovo nemoguće krivotvoriti, a podaci pohranjeni na blockchainu su nepromjenjivi. To omogućava da se podaci o sljedivosti proizvoda ne mogu krivotvoriti kao i sami proizvod, što omogućava zaštitu brenda od krivotvorina.

Prehrambeni proizvod

Uz pomoć IoT čipova moguće je pratiti cijeli životni ciklus proizvoda (proizvodnja, pakiranje, skladištenje, distribucija itd.) i učinkovito upravljati informacijama o kvaliteti i sigurnosti proizvoda. Na ovaj način proizvođač dobiva bolji uvid u lanac opskrbe proizvoda, a proizvod dodatnu vrijednost. Također, na ovaj način povećava se povjerenje između kupca i proizvođača.

Zatvori izbornik